Pedrsbericht Stöpler en OneMed

Stöpler versterkt haar positie in de zorgmarkt door samengaan met OneMed

Per 1 juli is Stöpler, leverancier en kennispartner op het gebied van specialistische medische apparatuur, instrumenten en verbruiksartikelen voor met name ziekenhuizen, onderdeel geworden van het internationale OneMed. Door deze bundeling van krachten versterken de organisaties hun posities op het gebied van medische assortimenten voor zorginstellingen in Nederland, België en Luxemburg.

Foto-onderschrift:

Bart van Liebergen, managing director van Stöpler (rechts), Mark van de Camp, oprichter QRS en directeur bij OneMed Nederland (links) en Pieter-Jan Jongeling, managing director van OneMed Nederland sloten per 1 juli een overeenkomst voor de samenvoeging van de organisaties, met als doel het verder uitbouwen van het medisch assortiment en de bijbehorende dienstverlening voor ziekenhuizen in de Benelux.

Quote:

“Met de sterke merken die Stöpler levert, het ondernemerschap en hun innovatieve kracht verwelkomen we een voorname speler in de branche bij onze organisatie.” aldus een trotse Pieter-Jan Jongeling, managing director bij OneMed Nederland over deze overname. Het is dit jaar de vierde partij die zich aansluit bij de moederorganisatie. Eerder, in november 2019, sloot QRS al aan met een uitgebreid assortiment aan medische gebruiks- en verbruiksmiddelen en apparatuur voor de zorgprofessional.

Wereldwijde merken

Als nieuw onderdeel van OneMed, Europees leverancier van medische hulpmiddelen, zet Stöpler een belangrijke volgende stap in haar ruim 116 jarige bestaansgeschiedenis. De samenwerking met de wereldwijde fabrikanten van de vooraanstaande merken die Stöpler distribueert, zoals Karl Storz, Ansell en Trumpf, zal zich dankzij deze stap verder toespitsen op uitbouw van hun posities. Met het creëren van een productportfolio van topklasse en het leveren van eersteklas dienstverlening aan klanten. Bart van Liebergen, managing director bij Stöpler, is zeer content: “Het samengaan is een grote stap voorwaarts. We kunnen zo van nog grotere betekenis zijn voor onze klanten, leveranciers en onze eigen mensen. Door onze krachten met OneMed en daarbinnen specifiek met QRS te bundelen, kunnen we nog meer waarde en mogelijkheden toevoegen voor de zorgmarkt.”

 

Internationale stap

Stöpler biedt totaaloplossingen voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen met een breed pakket aan producten en gerelateerde diensten. Met advies, levering en onderhoud voor vrijwel alle medische specialismen, zoals anesthesie, urologie, chirurgie, kno, endoscopie en orthopedie. De naam blijft onder de vlag van OneMed als eigen label bestaan. Zorginstellingen blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening, maar kunnen nu door Stöpler worden ondersteund met een groter en breder assortiment uit het wereldwijde netwerk van leveranciers van OneMed. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel, anders dan dat ze zich verder kunnen ontwikkelen binnen OneMed. Ook blijven de huidige locaties in stand. OneMed Nederland opereert met ruim 400 medewerkers onder verschillende labels vanuit Eindhoven, Oss en Groningen. Stöpler heeft 100 medewerkers met locaties in Utrecht, Brussel en Luxemburg.

 

Groeiambities

“Marktleider Stöpler is een gedreven organisatie met een lange historie en heeft een grote expertise in huis.” aldus Mark van de Camp, oprichter van QRS en directeur bij OneMed Nederland. “Het verder samengaan met Stöpler past volledig bij onze groeiambities in de Benelux. De samenwerking zal ons sterker maken. De klantgerichtheid die de organisaties kenmerkt en de persoonlijke aandacht en professionaliteit die daarbij horen, combineren we met de voordelen van ons internationale netwerk. Dit is een grote mijlpaal waarbij we samen verder bouwen aan goede en betaalbare zorg voor iedereen.”