Asker versterkt portefeuille met overname MC Europe

Asker Healthcare Group kondigt met trots de volledige overname aan van MC Europe BV, een gespecialiseerde distributeur van hoogwaardige medische producten op het gebied van respiratie en ventilatie. Opgericht in 2009 en gevestigd in Nederland, heeft MC Europe zich geprofileerd als een belangrijke speler in deze sector.

“Wij zijn verheugd om MC Europe te verwelkomen in onze groep. Met hun kennis en expertise verrijken we onze propositie op het gebied van intensive care, anesthesiologie en spoedeisende hulp in heel Europa. Asker heeft een bereik in 14 landen en ons doel is om MC Europe te ondersteunen bij hun voortdurende groei”, aldus Johan Falk, CEO Asker Healthcare Group.

MC Europe levert hoogwaardige medische producten op het gebied van respiratie en ventilatie aan de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en anesthesie- en longafdelingen in ziekenhuizen en zorginstellingen. MC Europe is actief in de Benelux.  

 

De toekomst van zorg
“Met de toevoeging van MC Europe en hun expertise op het gebied van luchtwegmanagement, is het een buitengewoon waardevolle aanvulling van ons portfolio”, aldus Alex van der Putten, Managing Director QRS Healthcare. “In een dynamische en snel evoluerende zorgomgeving sluit de innovatieve kracht van MC Europe naadloos aan bij de ontwikkelingen in de sector. Deze strategische overname opent dan ook nieuwe deuren voor groei binnen de markt van Intensive Care en anesthesie. Door de krachten te bundelen met Asker en daarbinnen specifiek met QRS Healthcare, kunnen we nog meer waarde en mogelijkheden toevoegen voor de zorgmarkt. We kijken vol verwachting uit naar een veelbelovende samenwerking die de gezondheidszorg verder zal versterken en verbeteren.”.

 

Erik Nouwen, Purchasing and Supply Chain Manager; “We zijn verheugd onze krachten te bundelen met de Asker Healthcare Group. Groei is nodig om relevant te kunnen zijn en blijven en deze samenwerking markeert een significante vooruitgang en opent talloze kansen en mogelijkheden voor zowel onze gewaardeerde klanten als leveranciers." Mathilde Kirk, Sales en Marketing Manager: "Bij MC Europe streven we naar de optimalisatie van zorgverlening voor professionals en patiënten. In een tijd waarin technologieën binnen ons vakgebied steeds geavanceerder worden, onderscheiden we ons door innovatieve technieken en methoden te combineren met deskundige klinische introductie, begeleiding en ondersteuning van onze producten.”. Een mooi streven dat goed aansluit bij hetgeen waar Asker naar streeft; “We are Health in progress”, met als doel gezondheidswinst voor de patiënt, het reduceren van de totale kosten van de zorg en een duurzame waardeketen.

Volledige focus
MC Europe blijft de specialistische partner voor hoogwaardige medische producten op het gebied van respiratie en ventilatie. In nauwe samenwerking bouwen we aan een krachtig merk, waarbij we optimaal profiteren van de internationale schaalgrootte vanuit Asker. De overname heeft geen enkele gevolgen voor het bestaande assortiment en de aangeboden diensten, klanten merken dan ook nauwelijks iets van deze transitie. Zij blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening die ze gewend zijn. De continuïteit van de hoogwaardige producten en service blijft onveranderd, waardoor we de toewijding aan klanttevredenheid handhaven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto-onderschrift vlnr: Erik Nouwen, Purchasing and Supply Chain Manager MC Europe, Mathilde Kirk, Sales en Marketing Manager MC Europe en Alex van der Putten, Managing Director QRS Healthcare.