Nieuw in onze collectie! Veterinaire droogkasten.

Veterinaire droogkasten voor het bewaren van uw video-endoscopen en fiberscopen.

Reiniging en desinfectie zijn cruciale onderdelen binnen het onderhoudsproces van uw endoscopisch materiaal. Nadat de flexibele endoscopen goed zijn gereinigd en gedesinfecteerd, adviseren wij om de flexibele endoscopen verticaal op te hangen. Wij zien regelmatig dat veel flexibele endoscopen worden opgeruimd in de transportkoffer (waarin ze zijn geleverd) i.p.v. op te hangen om te laten drogen. Door de video endoscoop verticaal op te hangen stroomt het overtollige vocht, incl. eventuele bacteriën, weg. Stöpler Medical B.V. verstrekt, in nauwe samenwerking met Jansen Medicars, speciale droogkasten voor het ophangen en drogen van uw flexibele endoscopen.

Nadat de flexibele endoscopen gereinigd en gedesinfecteerd zijn, kunnen deze in de droogkast worden bewaard. De endoscopen hangen verticaal in speciale houders, droog en stofvrij. In de droogkast is een actieve ventilatie aanwezig, die aangevoerde lucht filtert voordat het de kast wordt ingeblazen. Indien de ventilatie wordt geactiveerd, wordt tevens de interne verlichting ingeschakeld, zo weet u altijd dat de endoscoop wordt gedroogd. In de droogkast zitten specifieke stoffilters om luchtdeeltjes tegen te houden en schone lucht de kast in te brengen. Een navulling van deze stoffilters kunt u per verpakking van 5 stuks bijbestellen. Naar gelang het operatie programma, adviseren wij periodiek de filters te vervangen. 

De droogkast is een modulair systeem en kan naar wens worden ingericht en uitgebouwd. Elke module bestaat uit een droogkast met ventilatiesysteem, glazen deur en een houder die naar keuze kan toegevoegd worden. Een eventuele 2de module kan aan de basis module eenvoudig worden gekoppeld en ingericht, denkende aan bijvoorbeeld een video-endoscoop houder, een fiberscoop houder of een combinatie van beiden. Hieronder zijn de verschillende opties met de bijbehorende artikel code te zien.  

Indien u interesse heeft in een droogkast module of u wilt een opmaat gemaakte droogkast neem contact op met ons op via telefoonnummer +31 30 2644993 of per email veterinair@stopler.nl of veterinair@stopler.be

 

Bekijk onze flyer voor meer informatie