Overname Deforce Medical

Overname Deforce Medical door Asker Healthcare Group

Het familiebedrijf Deforce Medical, groothandel in medische materialen voor de zorgprofessionals in België, is overgenomen door de Asker Healthcare Group. Op woensdag 20 april is in de standplaats Ardooie getekend voor deze verkoop. Deforce heeft zich aangesloten bij het ondernemende Asker, een platform voor toonaangevende bedrijven op het gebied van medische producten en medische apparatuur voor de gezondheidszorg in Europa.

Met deze overname zetten de eigenaren Désirée Deforce en Philippe Ostyn een belangrijke stap om Deforce te laten uitgroeien naar een volgende fase. Désirée Deforce: “Groei is nodig om relevant te kunnen zijn en te blijven voor onze klanten. Het is noodzakelijk in een markt waar schaalgrootte van belang is en om de zorg betaalbaar te houden. Met de verkoop van ons bedrijf spelen we hierop in. Dankzij deze stap kunnen wij ons blijven focussen op onze kerntaken. Namelijk het leveren van goede en aansluitende producten en aanverwante dienstverlening aan onze klanten. Onze klanten krijgen dankzij de verkoop toegang tot het wereldwijde netwerk van leveranciers van Asker, waaronder ook de eigen merken van Asker; Selefa en Evercare. Verder zullen onze klanten weinig van de overgang merken. Zij blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening.”

 

Faciliteren in ontwikkeling
Asker bestaat uit meer dan 30 bedrijven in 14 landen en ondersteunt patiënten en zorgverleners om zorguitkomsten te verbeteren. Pieter-Jan Jongeling, business area director West bij Asker: “Wij willen met het aansluiten van Deforce hen ondersteunen om het aanbod en de diensten naar een nog hoger niveau te tillen. Dat blijven zij doen onder hun eigen vertrouwde naam Deforce. Met hun sterke familieroots, vakmanschap en de krachtige dienstverlening past Deforce, als marktleider in de thuiszorgmarkt, heel goed in onze cultuur. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!”

 

Gezond doorgroeien
Bij Deforce Medical werken 10 mensen. Er gaan geen banen verloren als gevolg van de verkoop. De verwachting is dat het bedrijf blijft groeien. Deforce is gestart in 1985 en sindsdien hebben zij zich als bedrijf sterk ontwikkeld. Sinds de uitbraak van covid zijn zij zelfs explosief gegroeid. Deforce blijft met deze stap een solide en toekomstbestendig bedrijf voor al hun klanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de verkoop van Deforce Medical aan Asker zetten eigenaren Désirée Deforce en Philippe Ostyn een belangrijke stap om Deforce te laten uitgroeien naar een volgende fase voor al hun klanten in België.