Endoscopen voor Honden

Endoscopie voor honden

Honden en katten zijn de meest gekozen dieren om te houden als huisdier. De minimale invasieve technieken worden steeds belangrijker binnen de dierenklinieken. Om u te ondersteunen bij het implementeren van deze technieken, heeft KARL STORZ een breed pakket voor kleine huisdieren.

 

U kunt hierbij denken aan de volgende onderwerpen; otoscopie, rhinoscopie, laparoscopie / thoracoscopie, cystoscopie, kunstmatige inseminatie / hysteroscopie, bronchoscopie, gastroscopie en arthroscopie. Binnen deze applicaties heeft u de mogelijkheid om bepaalde artikelen uit te wisselen voor diverse onderzoeken.

 

Indien u interesse heeft in één van bovenstaande applicaties, neem dan contact met ons op.

Productoverzicht

Highlights

  • Gastroscopie bij gezelschapsdieren en paarden

    Gastroscopie bij gezelschapsdieren en paarden

    <p><strong>Gezelschapsdieren</strong></p> <p>Maagdarmklachten, zoals braken en diarree, komen veel voor bij honden en katten. Aanvullend onderzoek is vaak noodzakelijk om achter de oorzaak van de klachten te komen en de patiënt gericht te kunnen behandelen. Hiertoe behoort ook het histopathologische onderzoek van endoscopisch verkregen maagdarmbiopten, waardoor een specifieke diagnose gesteld kan worden.</p> <p><strong>Paarden</strong></p> <p>Endoscopie van de slokdarm en de maag zijn onmisbaar om een goed idee te krijgen over het functioneren van het verteringskanaal van het paard. Het onderzoek wordt bij het staande paard uitgevoerd, waarbij een lichte sedatie vaak nodig is. KARL STORZ heeft gastroscopen tot 3.25 meter lengte. Via één van de neusgangen wordt een flexibele video-endoscoop ingebracht, die door het paard wordt doorgeslikt. Met deze endoscoop kunnen eventuele slokdarm vernauwingen, verwijdingen en/of beschadigingen eenvoudig in beeld worden gebracht. Juist deze afwijkingen kunnen bij paarden de oorzaak zijn van slokdarmobstructies.</p>

  • De mogelijkheden van laparoscopie

    De mogelijkheden van laparoscopie

    <p>Laparoscopische chirurgie is een minimaal invasieve operatietechniek die wordt toegepast in de diergeneeskunde. Ze dient voor het observeren, diagnosticeren en uitvoeren van chirurgie bij verschillende diersoorten. Het woord <em>laparoscopie </em>is afgeleid van het woord <em>laparo </em>wat “zijde” betekent en <em>scope </em>wat staat voor “een instrument voor observatie”.</p>

Bekijk alle highlights

Filters

Met een breed pakket aan diensten begeleidt Stöpler haar afnemers bij de aanschaf, het gebruik en het beheer van haar producten zoals endoscopen voor honden. Dit alles doen we vanuit een helder gedefinieerde visie en missie. Daar kunt u als klant ons op aanspreken!